Vi flytter ! (Igen)

Bange for mørket ..

Jeg skal sku lige bruge lidt tips og eller tanker her ! Det er vist ikke rigtig gået nogle næser forbi, at det er blevet mørkt. Tættere på konstant end bare om natten efterhånden. Og jeg har en 4 årig der absolut også har bemærket det .. Hun har de sidste par dage snakket meget om, at hun er bange for bjørne. Eftersom at jeg ikke er sådan heeeelt med på hvor den skræk kommer fra, har vi forsøgt at aflive den lidt og forklaret at bjørne bor i zoo og ikke kan komme ud ish (min forstand på bjørne er ok minimal). Hun er dog ikke sådan lige at nare og valgte drøn hurtigt selv at konstatere at de nemt kunne komme ud af det bur hvis de var store nok. Anyhow, snakken har løbet lidt (blandt andet på hvor vidt bjørne kan åbne døre eller ej) – men i dag da hun meldte at hun gerne ville i seng, spurgte jeg om hun kunne gå i forvejen og så kunne jeg lige fylde en hvis opvasker imens. Hun fulgte grædende efter mig og da jeg satte mig ned på gulvet til hende og spurgte hvad det var hun var bange for, fortalte hun grædende at hun er bange for mørket. Hun brød sku lidt sammen og turde da jeg skulle putte hende faktisk ikke vende sig med hovedet ind mod væggen. Hun er typen der stadig kommer trissende ind til os midt om natten, og jeg sagde til hende at jeg rigtig gerne ville lade lyset i gangen stå tændt. (Hun har også en lyskæde på værelset tændt men hun vil faktisk samtidig helst heller ikke have for meget lys, da hun så ikke kan sove). Forklarede hende at det var helt okay at være bange for det, men at jeg vil gøre alt for at hjælpe så hun ikke skal være bange. Fortalte hende at jeg altid er her, altid passer på hende og at hun altid bare skal råbe på mig hvis hun er bange. Stakkels lille menneske altså ! Nå men så snart hun havde lukket øjnene, hev jeg google frem. Men ligesom med så mange andre tilfælde, var det lidt en skod hjælp. For der står bare en masse do’s and dont’s – men jeg vil meget hellere høre fra jer. Høre fra nogle der måske selv har prøvet det og ellers som om ikke andet kan sætte sig ind i det her med at have et barn der er bange for noget. Jeg er nemlig typen der ikke synes man skal underkende deres følelser. Hvis hun grædende fortæller mig at hun er bange for mørke, så tror jeg på hende og så kunne jeg aldrig drømme om at bede hende droppe det “fordi der ikke er noget at være bange for”. For det kan hun ikke bruge til noget, hvis hun føler sig bange. Og noget af det aller vigtigste for mig som mor, er at mine børn er trygge. I alt forstand ! Tryg ved mig, trygge ved at sove, trygge nok til at turde fortælle mig alting, trygge nok til at være dem selv, trygge når de bliver bange, bare trygge. Og jeg ved sku godt hvor ledt det kan føltes at være bange. Dont we all ? Så jeg har overhovedet ikke lyst til at forsøge mig med at få hende til bare at glemme frygten, men jeg vil selvfølgelig absolut heller ikke piske en stemning op om det.. Så lige nu, tænker jeg at jeg skal have klikket en af de der bamser med lys i maven hjem, i håb om at den kan give hende noget tryghed i halv mørket. Og så overvejer jeg sku lidt om vi skulle prøve at hive hende med på en aften gåtur i morgen. Så hun kan komme ud og se, at det slet ikke er farligt ? Ja, og så skal vi bare være her for hende. Men, har i andre råd ? Tanker eller gode ideer ? Så skyd endelig løs ❤

Nanna Augustinus
Smartkidz.dk

2 kommentarer

  • Sanne

    Årh jeg kan kun forestille mig hvordan det er. Min dreng på næsten 5 har haft lidt frygt for monstre og flagermus, men vi har bare snakket rigtig meget om det og så var det som om at han blev tryg i det. Men vil egentlig bare skrive at en aftentur nu her omkring halloween måske ikke var det smarteste. Tænk nu hvis i møder udklædte som hun bliver endnu mere skræmt af😖

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • TAK <3 Åh, det er så svært når deres fantasier jo bare næsten er lidt for gode i den alder ! Jeg tror også vi skal forsøge at "snakke det ud". HAHA 😉 Du har ret ! Men det virker ikke som om der er så mange lige i vores område der gør sig i det. Og hun har faktisk virket overraskende fan af halloween !

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi flytter ! (Igen)