Mor til 2 update ..

Bare vent ..

Mødre, den går ud til jer (man kan fristes til at sig igen) i dag.

Men der er simpelthen en sætning vi skal stoppe med at bruge, og helst igår.

Vi kalder den “Bare vent” og hvorfor vi føler behov for at skræmme andre søde mennesker med den, ved jeg faktisk ikke rigtig. Men tanken har egentlig strejfet mig hver gang jeg har været sinken der har brugt sætningen “åh, bare vent” (for jeg har også været hende) men den ramte mig for alvor, da jeg læste et helt tilfældigt opslag på instagram hvor en mor skrev hvor glad hun var over at hendes datter virkede enormt glad over og interesset i, at familien var blevet udvidet med et medlem. Og her kommer det der ramte mig lidt, for efter den sætning skyndte hun sig at tilføje “jeg ved selvfølgelig godt ved at hun kun er 2 og at vi kun har været forældre til 2 i 14 dage og det bliver sikkert hårdere, men ….

Og stop så lige en halv her ! For hvorfor føler den mor her, at hun er nødt til på forhånd at beklage for at hun lige nu føler at lortet kører skide godt ? Hun forbereder sig allerede inden teksten er skrever færdig på, at folk vil vælte hende bagover med deres “bare vent”.

Jeg har så mange gange hørt og læst på, hvordan nybagte forældre eller dem der endnu ikke er det, skal høre på “bare vent” sætningerne. Bare vent til du får børn, bare vent til hun begynder at kravle, bare vent til han starter i børnehave, bare vent til i har 2, bare vent til folk stopper med at sige den sætning altså ! For hvorfor er det sådan noget man begynder at sige når man får børn ?

Jeg mener, hvis en af dine venner kommer og fortæller at de har meldt sig til et Marathon løb, skynder du dig jo ikke at prøve og stoppe dem fordi det sku da er  et hjernedødt projekt der bliver så hårdt at de aldrig glemmer det ? I stedet klapper du dem på skulderen, roser dem for at være de sejeste man kender og gør bannerne klar til at stille sig ud i regnvejr og heppe det bedste man har lært. Står klar med champagnen og ballonerne til når det er overstået og er den bedste støtte de venner kan forestille sig. Hvorfor gør vi ikke det som forældre ? Det gør vi måske lidt når folk melder at der er baby på vej, men lige så langsomt som nyheden bliver til hverdags glæde, begynder vi at stikke til dem med “Nyd din søvn så længe du får den”, og “Nyd at du kan drikke din kaffe varm endnu”. Men for helvede – det er sku da ikke det en mor to be eller en nybagt far har brug for at høre. De har tvært imod brug for store lede neon farvede bannere og poppende champagne propper på sidelinien HVIS de ikke får søvn i 1 år. Det er jo for det første ikke sikkert, for guess What – nogle babyer sover rent faktisk, men selv hvis den var home safe, så hold dog kæft med hvor hårdt det bliver og fortæl dem i stedet at søvnen kommer tilbage og at det er det hele så fucking meget værd, lyv evt endda lidt og fortæl at søvn er dybt overvurderet. You Can do this highfives, er langt bedre end alt det andet demotiverende skrammel vi lukker ud. Jeg ved godt at veninder uden børn der fortæller at de har haft den længste morgen ever fordi bare ikke kunne falde i søvn igår er en pain – men selvom du har sover dårligt siden den dag du fik en skive ristet toast brød på sygehuset for at have født en baby, behøver du jo ikke glemme at du helt 100 også har winet over livets små finurligheder inden ungerne landede på matriklen vel ? Jojo, du ved hvad hårdt really is nu – men det behøver jo ikke gå ud over alle andre.

Jeg synes vi skal stoppe med at bruge den sætning. Nu. For den gør ikke noget godt for nogen. Vel kkke engang den der bruger den ? Altså jeg tænker ikke man indhenter megen søvn ved hånende at håbe andre mister deres ?   Og ens 4 årige bliver ikke nemmere at være sammen med, af at man slår sig i lårene af grin når andre klager over deres 2 årige ! Det kunne da være skide sjovt, hvis man på den måde kunne kaste sin elendighed videre, men sådan fungerer det ikke venner. Så der er absolut ingen grund til at vi har den sætning stående i ordbogen. Glem den og hep alt det du kan.

Nanna Augustinus
Smartkidz.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor til 2 update ..